Aanschaf Mazak Integrex e-1060II v/8

Machinefabriek van der Waal heeft in augustus het contract getekend voor de overname van een jong gebruikte Mazak Integrex e-1060II v/8. Een Mazak Integrex is een carrouseldraaibank met een gestuurde freeskop, hierdoor is de Mazak in staat om 5-assig te bewerken.

Deze Mazak Integrex heeft een maximale draaidiameter van ∅ 1200 mm waarbuiten het nog mogelijk is om te frezen of te boren. De maximale hoogte van een werkstuk is ook 1200 mm.

De machine is volledig uitgebreid met een 7-palletwisselaar met draaitafels ∅ 1000 mm, vierkante tafels 1000 x 1000 mm en verder een gereedschapsmagazijn met een capaciteit van 240 gereedschappen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om seriematig, onbemand te bewerken met tot gevolg een toename van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid in nog complexere werkstukken. Een combinatie van bovenstaande factoren maakt het mogelijk om binnen 1 opspanning een grote hoeveelheid opeenvolgende bewerkingen vanuit meerdere assen uit te voeren. 

Op dit moment wordt de ruimte in de hal gereedgemaakt voor de komst van de machine eind 2016. De Mazak moet begin 2017 volledig operationeel zijn.

Voor Machinefabriek van der Waal is deze aanschaf weer een stap voorwaarts in innovatie op het gebied van machinale bewerkingen.